Nieuws

Actief 81 derde en vierde in Terborg

Geplaatst op: 9 mei 2018

De recreantencompetitie in Pannerden (op 4 avonden in september – oktober – januari en maart) leverde voor de vierde keer op rij twee herenteams op in de regiofinale in Terborg op 8 mei. Zij eindigden in de A-poule na de competitie op de eerste en tweede plek. In Terborg streden 6 teams om een plek om het regiokampioenschap, waarbij de eerste twee weer een ronde verder gaan op 16 juni in Aalten. De winnaars daarvan gaan dan weer naar de eindronde om het Nederlands kampioenschap.

Het Actief 81-2 team van Walter, Paul, Rikkert, Jeffrey, Stefan, Jaco en Jeroen (de nummer 1 uit Pannerden) kwam meteen in de eerste wedstrijd uit tegen het Actief 81-1 team met Monir, Ishak, Jasper, Jos, Fred, Max en Albert (de nummer 2). Afgelopen jaren was altijd duidelijk waarom Actief 81-2 als eerste was geëindigd. Zij eindigden op het regiotoernooi meestal (ruim) vóór Actief81-1, dat nooit hoger kwam dan de zesde plek.  Maar dit jaar liep het een keer anders: De eerste set ging het een tijdlang goed voor Actief1 en namen zij een flinke voorsprong. Toen kwam Actief2 toch weer terug en werd het razend spannend. Op een minuut voor het einde stond het 15-15. Door een mooie aanval werd het toch 16-15 voor Actief 1 en werd er afgefloten! Eerste setwinst voor de underdog. De tweede set ging van het begin af aan gelijk op en wisselde de voorsprong per team. Kort voor het einde nam Actief1 toch weer een voorsprong en na een paar goede services stond het bij het laatste signaal 16-13 voor Actief1! Een heerlijk gevoel voor de “eeuwige tweede” om dat team eens een keer de baas te zijn.

De rest van de wedstrijden liepen voor Actief 1 ook best voorspoedig. Tegen de latere kampioen IJzerlo werd het de eerste set 14-14, de tweede set werd nipt verloren. Orion werd in sets 1-1, Brevo werd met twee sets verslagen en het ging tegen Wivoc om de tweede/derde plek. Door iets te wisselvallig spel kon Actief1 de goede resultaten niet vasthouden, dus moesten zij genoegen nemen met plek 3. Actief2 speelde ook niet onverdienstelijk met setwinst en partijwinst, maar kon Actief1 niet meer inhalen in de eindstand. Voor de eerste keer eindigden de Actiefteams op plekken 3 en 4, met dit keer het andere team een plek hoger dan de kampioenen uit Pannerden.

Het was een hete, lange avond, maar wel een avond om lang op te teren. Volgende keer weer een nieuwe uitdaging en de maandagavonden zijn vanaf nu helemaal anders…….

We wensen iedereen een goed seizoenseinde en een fijne vakantieperiode. Half augustus gaan we weer beachen (zie ook onze evenementenkalender).