Nieuws

Wissel Damesteams

Geplaatst op: 27 september 2018

Op 26 september is in Pannerden weer gespeeld voor de recreantencompetitie dames. Dames 1 speelde in de B-poule met ’t Peeske en Volti 76. Tegen ’t Peeske werd twee keer gelijkgespeeld en van Volti 76 werd twee keer gewonnen. Eindresultaat: Eerste in de poule met een coëfficiënt van 1,56, ’t Peeske had 1,16. Dus de dames Leontien, Marije (ook nog eens jarig), Riny, Petra, Wilma, Michaela en Karin gaan dus de volgende ronde weer naar de A-poule. Het andere damesteam met Susan, Marjolein, Marja, Jolanda, Tanja en Sandra dalen helaas af naar de B-poule na een paar leuke potjes tegen Rohda, Real en Loil. Volgende ronde op voor de bitterballen. Op 3 oktober gaan de twee Actief ’81 herenteams weer op voor de winst in de A-poule.

Uitslagen Beach 2018

Geplaatst op: 20 augustus 2018

Met fantastisch weer is in het weekeinde van 18-19 augustus de 25e editie van het Actief ’81 Beachtoernooi gehouden. Ruim 60 teams (zowel 4×4 als 2×2) hebben gestreden om de pouleprijzen en om de Actief’81 2018 Beach Trofee, speciaal ingezet vanwege deze jubileumeditie. Het optreden van Bianca Frieling overbrugde het dagtoernooi naar het avondtoernooi en bracht flink leven in de brouwerij. We mogen terugkijken op een wederom geslaagd toernooi, vrijdagavond gestart met de feestelijkheden rond de benoeming van Carl Berendsen als Lid in de orde van Oranje Nassau. 

De uitslagen van de zaterdag dagwedstrijden vindt u hier.

De uitslagen van de zaterdag avondwedstrijden vindt u hier.

De uitslagen van de zondag dagwedstrijden vindt u hier.

De uitslag van de loterij vindt u hier.

Alle spelers, publiek, vrijwilligers, sponsoren, leveranciers, Gemeente en overige betrokkenen: hartelijk dank voor de bijdragen aan ons succesvolle toernooi. Wilt u in de zaal komen ballen: kijk op de andere pagina’s op de website, daar vindt u alle informatie om vanaf € 11,00 per maand elke week lekker bezig te zijn met andere volleybal liefhebbers. Op ons foto-album kunt u terecht voor de beelden van 2018.

Carl Berendsen Lid in de Orde van Oranje Nassau

Geplaatst op: 20 augustus 2018

Carl en Hanny Berendsen

Vrijdagavond tijdens de vrijwilligersavond van Actief 81 is Carl Berendsen volledig verrast door zijn benoeming als Lid in de Orde van Oranje Nassau door Burgemeester Arend van Hout van de Gemeente Westervoort. Een jaar lang geheimzinnigheid heeft zijn effect gehad, alhoewel het nog bijna misging met de kledij. Hanny Berendsen drong er op aan “dat hij toch maar iets netjes moest aantrekken, want zij zouden vanwege hun 25 jarig jubileum vast naar voren worden geroepen”. Die truc werkte en Carl werd inderdaad naar voren gehaald. Maar niet voordat ook Hanny werd bedankt voor haar 25-jarige betrokkenheid bij de Beach, met name de wedstrijdleiding. Overigens noemde de Burgemeester ALLE betrokkenen bij wederom een geslaagd Beachtoernooi. De muziek, de beachcommissie, de vrijwilligers, de opbouwers en afbrekers, de Gemeente, Stichting WIB, Stichting SPW, de sponsoren, de toeleveranciers en de vele anderen die hun bijdragen leveren aan dit evenement kwamen in zijn toespraak langs. Kijk ook op ons foto-album voor meer.  

Hans Breunissen opent ook dit jaar de Beachvolleybalclinics 2018.

Geplaatst op: 9 juni 2018

Met een leuke opkomst van gemiddeld 8 volleyballers en een aantal hele jonge deelnemers opent ook dit jaar Wethouder Hans Breunissen de eerste clinic van dit seizoen.

Met veel enthousiasme speelde Hans de hele avond mee. Het was weer een mooi succes, waarbij een aantal zwemmers ook een potje meespeelden.

Met enkele aanwijzingen hebben we met z’n allen een aantal leuke partijtjes gespeeld, gelukkig zonder blessures.

Het weer werkte ook prima mee, lichte bewolking, mooie temperaturen en gelukkig laag water.

Denk je dit is iets voor mij, meld je dan aan via deze website tabblad “evenementen”. Tot midden september, m.u.v. de schoolvakantie, houden we elke vrijdagavond een clinic vanaf 19.00 uur tot circa 21.00 uur. Langskomen op zwembad de Waaij kan uiteraard ook.

Tot aankomende vrijdag.

Actief 81 derde en vierde in Terborg

Geplaatst op: 9 mei 2018

De recreantencompetitie in Pannerden (op 4 avonden in september – oktober – januari en maart) leverde voor de vierde keer op rij twee herenteams op in de regiofinale in Terborg op 8 mei. Zij eindigden in de A-poule na de competitie op de eerste en tweede plek. In Terborg streden 6 teams om een plek om het regiokampioenschap, waarbij de eerste twee weer een ronde verder gaan op 16 juni in Aalten. De winnaars daarvan gaan dan weer naar de eindronde om het Nederlands kampioenschap.

Het Actief 81-2 team van Walter, Paul, Rikkert, Jeffrey, Stefan, Jaco en Jeroen (de nummer 1 uit Pannerden) kwam meteen in de eerste wedstrijd uit tegen het Actief 81-1 team met Monir, Ishak, Jasper, Jos, Fred, Max en Albert (de nummer 2). Afgelopen jaren was altijd duidelijk waarom Actief 81-2 als eerste was geëindigd. Zij eindigden op het regiotoernooi meestal (ruim) vóór Actief81-1, dat nooit hoger kwam dan de zesde plek.  Maar dit jaar liep het een keer anders: De eerste set ging het een tijdlang goed voor Actief1 en namen zij een flinke voorsprong. Toen kwam Actief2 toch weer terug en werd het razend spannend. Op een minuut voor het einde stond het 15-15. Door een mooie aanval werd het toch 16-15 voor Actief 1 en werd er afgefloten! Eerste setwinst voor de underdog. De tweede set ging van het begin af aan gelijk op en wisselde de voorsprong per team. Kort voor het einde nam Actief1 toch weer een voorsprong en na een paar goede services stond het bij het laatste signaal 16-13 voor Actief1! Een heerlijk gevoel voor de “eeuwige tweede” om dat team eens een keer de baas te zijn.

De rest van de wedstrijden liepen voor Actief 1 ook best voorspoedig. Tegen de latere kampioen IJzerlo werd het de eerste set 14-14, de tweede set werd nipt verloren. Orion werd in sets 1-1, Brevo werd met twee sets verslagen en het ging tegen Wivoc om de tweede/derde plek. Door iets te wisselvallig spel kon Actief1 de goede resultaten niet vasthouden, dus moesten zij genoegen nemen met plek 3. Actief2 speelde ook niet onverdienstelijk met setwinst en partijwinst, maar kon Actief1 niet meer inhalen in de eindstand. Voor de eerste keer eindigden de Actiefteams op plekken 3 en 4, met dit keer het andere team een plek hoger dan de kampioenen uit Pannerden.

Het was een hete, lange avond, maar wel een avond om lang op te teren. Volgende keer weer een nieuwe uitdaging en de maandagavonden zijn vanaf nu helemaal anders…….

We wensen iedereen een goed seizoenseinde en een fijne vakantieperiode. Half augustus gaan we weer beachen (zie ook onze evenementenkalender). 

Dames Recreanten in A en B poule gebleven

Geplaatst op: 22 maart 2018

De beide damesteams die meedoen aan de Pannerden recreantencompetitie hebben zich keurig gehandhaafd in respectievelijk de A-poule (D2) en de B-poule (D1). Op 14 maart streden beide teams tegen Loil 1 en 2, Rhoda, Pajodos en Real om de eerste plekken in de poules. Dames 2 was gepromoveerd via de C- en de B-poule naar de A-poule in één seizoen. Knappe prestatie om je dan meteen ook te handhaven. De Dames 1 hebben twee avonden in de A-poule gespeeld en de laatste avond in de B-poule met een keurige tweede plek. Er werd lekker gespeeld en we kijken terug op een mooi seizoen in de recreantencompetitie. Ook meedoen en af en toe om het echie volleyen: op de woensdagavond is nog plek vanaf 20.30 – 22.00 uur in Sports Planet de Pals.

Weer naar Terborg

Geplaatst op: 22 maart 2018

En weer is Actief 81 er in geslaagd zich met de twee recreantenteams te plaatsen voor de regiofinale in Terborg in mei 2018. Gedurende het seizoen is er op 4 verschillende avonden gespeeld in de A-poule van deze NeVoBo competitie. Over alle speelavonden gerekend is het team van de maandagavond (gemengd) op de eerste plek gekomen en het andere team (de herengroep) op de tweede plek. Dat betekent dat voor het vierde jaar achtereen twee Actief 81 teams zich mogen melden op de regiofinale. De herengroep werd dit keer gevormd door Monir, Marcel, Jan, Fred, Ishak en Albert. Het andere team bestond uit Steven, Richard, Jaco, Rikkert, Jeroen, Paul en Walter. De onderlinge wedstrijd is altijd aanleiding tot wat opmerkingen onder het net door. Maar in sportieve sfeer werd er goed strijd geleverd, waarbij het in de tweede set dicht bij elkaar lag. Kortom, weer een succesvol seizoen voor de recreanten van Actief 81!

Uitslagen Beach 2017

Geplaatst op: 30 augustus 2017

Na twee fantastische dagen met heerlijk weer, een goede sfeer en sportieve strijd mag Actief ’81 terugkijken op wederom een heel succesvol Beachvolleybaltoernooi. Via deze link zijn foto’s en filmpjes te bekijken.

Hieronder staan de uitslagen van de diverse poules op zaterdag en zondag. Op naar de 25e editie die in 2018 in het weekeinde van 18 en 19 augustus zal plaatsvinden. Met dank aan alle sponsoren, in natura of financieel, alle vrijwilligers, alle toeschouwers en instanties en natuurlijk aan alle sporters!

Uitslagen Zaterdag 26.08

Uitslagen Zondag 27.08

Loterij Beach 2017

Geplaatst op: 30 augustus 2017

De uitslag van de grote Beachloterij vindt u hieronder. Veel prijzen zijn reeds opgehaald, voor de nog resterende prijzen kunt u terecht bij Ben Tubben, Diamant 5, 6922 NW in Duiven. Graag eerst een telefoontje: 0316 – 268181.

Beachloterij uitslag 2017

Dames 1 > update 09 juli 2017

Geplaatst op: 7 juli 2017

Komend seizoen gaat Dames 1 recreatief door

  • in de recreanten competitie en
  • misschien over een jaar weer de gewone competitie!

Dames 1 had aan het einde van het seizoen te weinig speelsters om door te kunnen gaan in de reguliere NeVoBo dames competitie. Toch geeft men de moed nog niet op en hoopt men op voldoende aanvulling in het komende jaar.

Als dat gebeurt dan is er de mogelijkheid dat er na dit jaar toch weer een Dames 1 in de reguliere competitie zou kunnen starten.

Tot die tijd zullen de resterende dames ca. zes speelsters door gaan met de dames recreanten competitie waarbij zij dan 4 keer per jaar toch nog samen zullen spelen, eventueel aangevuld met andere dames uit de recreantengroepen binnen Actief.

Deze overgebleven dames hebben elk de voor hun best uitkomende trainingsavond gekozen bij de verschillende recreatie groepen en de contributie daarvoor is €33,00/kwartaal, de recreanten competitie is 4 keer per jaar op een doordeweekse speelavond.

Ben je zoekende (alleen of met vriendinnen) en wil je eens meetrainen laat het dan even weten via het secretariaat of via een mailberichtje of W-app aan de begeleider van het team Walter Klom (+31622932669). Laat je gegevens even achter of geef ze door en hij neemt contact met je op.