De trainers

De trainers

De trainers van Actief ’81 zijn stuk voor stuk gedreven mensen en zijn al jaren betrokken bij het volleyballen. Ze zetten zich dusdanig in dat de teams optimaal begeleid worden in deze populaire teamsport. De trainers hebben regelmatig overleg met het bestuur en wordt er gewerkt aan de verbetering van de oefeningen. Een keer per jaar wordt er ook aandacht gegeven aan de basis informatie over o.a. blessurebehandelingen. De trainers hebben meestal een goed beeld over de samenstelling van de groep en de mogelijkheden van de training. Daarbij wordt ook rekening gehouden met individuele wensen of mogelijke beperkingen.

Heren 1: wordt al vele jaren in SportsPlanet De Pals getraind door Cor van den Hof, maar zijn met ingang van het seizoen 2019/2020 verhuisd naar Kulturhus de Nieuwhof.
De heren spelen 2e klas NEVOBO competitie.

Heren 1 Actief '81

Heren 1 Actief ’81

Maandagavond recreanten gemengd: speelt al vele jaren in de Nieuwhof en hebben sinds januari 2023 Albert Kooistra als trainer.
Een aantal van de heren van dit team spelen samen met de herenrecreanten mee in de Nevobo recreantencompetitie te Pannerden in Poule A en is er ingeschreven op de midweekcompetitie in Valkenhuizen.

Maandagavond herenrecreanten: vermaken zich ook met Albert Kooistra als meespelend trainer/coach. De groep sluit meestal aan bij de recreanten gemengd in de Nieuwhof . Wanneer de opkomst voldoende is spelen zij op een eigen veld zonder trainer.
De heren spelen mee met de andere maandagavond groep in de recreanten competitie te Pannerden in poule A en zijn door de successen regelmatig te vinden op de regiofinale avond in Terborg.

Heren Maandag Recreanten 2016

8 van de 9 vaste heren. Carl was op vakantie

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagavond recreanten gemengd: wordt al jaren in de Nieuwhof getraind door Cor van den Hof.

Dinsdag gemengde recreanten groep

Dinsdag gemengde recreanten groep

Woensdagavond damesrecreanten: wordt in de Nieuwhof getraind door Albert Kooistra.
Een aantal van de dames spelen mee in de Nevobo recreantencompetitie te Pannerden.

Foto-YYPP8OY3-D

Een groot deel van de groep dames van de woensdag

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdagavond recreanten gemengd: na de herstart sinds Covid 19 nu een leeg veld in De Nieuwhof.

Een teamfoto volgt nog.

 

Even voorstellen:

 

Albert Kooistra, trainer van de recreanten gemengd/heren maandagavond.

Volleyballen zit in mijn genen, ik speel het al vanaf mijn 12e/13e en dat is al heel lang. Na omzwervingen door Nederland (Breda, Ermelo, Den Haag, Bovensmilde, Amsterdam, Hoorn en Arnhem) beland in Duiven waar ik een aantal jaren competitie bij Reflex (nu Livo) heb gespeeld. Uiteindelijk overgestapt naar de recreatieve tak, maar wel met competitieve uitdagingen. Bij Reflex een tijd trainer geweest van de jongens B en daar leuke resultaten mee behaald. Van huis uit spelverdeler en in een ver verleden gespeeld tegen Peter BlangĂ©, mijn grote voorbeeld. Net iets anders gebouwd, maar niemand is perfect toch? Vanaf seizoen 2016/2017 tot 2022 trainde ik de dames op de woensdagavond. De damesgroep is o.a. vanwege blessures en de stilstand tijdens Corona gestopt en ondergebracht bij andere groepen. Sinds 2000 ben ik lid van Actief ’81 speel mee met de heren recreanten. Sinds januari 2023 train ik de beide maandagavond groepen die meestal samen een pittig potje spelen.

Cor van den Hof, trainer van heren 1 en van de RGD.

Sinds de oprichting van Actief ’81 intensief volleybal gespeeld. Eerst bij de herenrecreanten, maar al snel verder gegaan bij heren 3 in de seniorencompetitie. Toen Actief ’81 begon met een meisjesteam van 14 tot 18 jaar heb ik een trainerscursus gevolgd bij de Nevobo en ben die meisjes training gaan gegeven. Helaas viel die groep na 1 jaar uit elkaar door studie en verhuizing. Toen heren 2 het team waarin ik toen speelde zonder trainer kwam te zitten, heb ik die training op mij genomen en doe dit nog steeds nu bij heren 1, die in de 2e klasse van de Nevobo-competitie spelen. Ik heb ook jarenlang dames 1 getraind, maar heb die functie een paar jaar geleden  overgedragen. Daarna ben ik gevraagd om RGD te gaan trainen, omdat zij zonder trainer kwamen te zitten.

Ik begin een training met een kleine warming-up om de spieren op temperatuur te brengen en los te maken. Bij heren 1 gaan we daarna een programma draaien gericht op individuele taken in het team en het verbeteren hiervan. Ook teamtraining voor blokkering, verdediging en aanval worden geregeld in het programma opgenomen om prestaties bij de competitiewedstrijden te verbeteren.

Bij de recreanten wil ik proberen met het verbeteren van de basis, het bewegen bij het volleybal en het werken aan de onderhandse en bovenhandse techniek om de individuele capaciteit van de spelers naar een hoger peil te brengen. Met oefeningen die het spelinzicht verbeteren gaan we tijdens de onderlinge partijtjes werken aan de totale kwaliteit van het team om zo de spelvreugde te verhogen. Ik hoop, dat zij mij bij deze pogingen willen ondersteunen door hun enthousiasme en inzet, maar heb er wel vertrouwen in, dat dat wel gaat lukken.