De trainers

De trainers

Sinds april 2024 is Actief 81 op zoek naar een nieuwe begeleiding voor de dinsdagavond. Na vele jaren heeft Cor van den Hof aangegeven te gaan stoppen. Op 19 maart is er een groots afscheidsfeest georganiseerd door de beide groepen die Cor zo lang heeft begeleid. Ook Albert Kooistra is in februari gestopt als trainer, aangezien de groep aangaf het zonder verdere begeleiding te willen regelen. Als trainer van Actief ’81 kun je op de dinsdag twee groepen achter elkaar onderhanden nemen. De leden van Heren 1 zijn stuk voor stuk gedreven mensen en zijn al jaren betrokken bij het volleyballen. Ze zetten zich dusdanig in dat de teams optimaal begeleid worden in deze populaire teamsport. 

Heren 1: werd vele jaren getraind door Cor van den Hof, maar dat is gestopt per april 2024. Inmiddels speelt Heren 1 al  weer een aantal jaar in Kulturhus de Nieuwhof.
De heren spelen 2e klas NEVOBO competitie.

Maandagavond recreanten gemengd: speelt al vele jaren in de Nieuwhof en hebben aangegeven ook zonder trainer lekker te kunnen ballen. Het inspelen gebeurt gezamenlijk en daarna gaat het om de punten. Enkele keren per jaar komt ook het buurtvolleybal Duiven langs om een mini-competitie de draaien.
Een aantal van de heren en dames van de maandagavond spelen samen mee in de Nevobo recreantencompetitie te Pannerden in Poule A (zowel de Heren- als het Mix-team) en is er ingeschreven op de midweekcompetitie in Valkenhuizen.

Maandagavond herenrecreanten: vermaken zich ook zonder begeleiding of trainer. De groep sluit meestal aan bij de recreanten gemengd in de Nieuwhof . Wanneer de opkomst voldoende is spelen zij op een eigen veld zonder trainer.
De heren spelen mee met de maandagavondgroep in de recreanten competitie te Pannerden in poule A en zijn door de successen regelmatig te vinden op de regiofinale avond in Terborg.

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagavond recreanten gemengd: wordt al jaren in de Nieuwhof getraind door Cor van den Hof.

Cor van den Hof, trainer van heren 1 en van de RGD.

Sinds de oprichting van Actief ’81 intensief volleybal gespeeld. Eerst bij de herenrecreanten, maar al snel verder gegaan bij heren 3 in de seniorencompetitie. Toen Actief ’81 begon met een meisjesteam van 14 tot 18 jaar heb ik een trainerscursus gevolgd bij de Nevobo en ben die meisjes training gaan gegeven. Helaas viel die groep na 1 jaar uit elkaar door studie en verhuizing. Toen heren 2 het team waarin ik toen speelde zonder trainer kwam te zitten, heb ik die training op mij genomen en doe dit nog steeds nu bij heren 1, die in de 2e klasse van de Nevobo-competitie spelen. Ik heb ook jarenlang dames 1 getraind, maar heb die functie een paar jaar geleden  overgedragen. Daarna ben ik gevraagd om RGD te gaan trainen, omdat zij zonder trainer kwamen te zitten.

Ik begin een training met een kleine warming-up om de spieren op temperatuur te brengen en los te maken. Bij heren 1 gaan we daarna een programma draaien gericht op individuele taken in het team en het verbeteren hiervan. Ook teamtraining voor blokkering, verdediging en aanval worden geregeld in het programma opgenomen om prestaties bij de competitiewedstrijden te verbeteren.

Bij de recreanten wil ik proberen met het verbeteren van de basis, het bewegen bij het volleybal en het werken aan de onderhandse en bovenhandse techniek om de individuele capaciteit van de spelers naar een hoger peil te brengen. Met oefeningen die het spelinzicht verbeteren gaan we tijdens de onderlinge partijtjes werken aan de totale kwaliteit van het team om zo de spelvreugde te verhogen. Ik hoop, dat zij mij bij deze pogingen willen ondersteunen door hun enthousiasme en inzet, maar heb er wel vertrouwen in, dat dat wel gaat lukken.