De trainers

De trainers

De trainers van Actief ’81 zijn stuk voor stuk gedreven mensen en zijn al jaren betrokken bij het volleyballen. Ze zetten zich dusdanig in dat de teams optimaal begeleid worden in deze populaire teamsport. De trainers hebben regelmatig overleg met het bestuur en wordt er gewerkt aan de verbetering van de oefeningen. Een keer per jaar wordt er ook aandacht gegeven aan de basis informatie over o.a. blessurebehandelingen. De trainers hebben meestal een goed beeld over de samenstelling van de groep en de mogelijkheden van de training. Daarbij wordt ook rekening gehouden met individuele wensen of mogelijke beperkingen.

Heren 1: wordt al vele jaren in SportsPlanet De Pals getraind door Cor van den Hof, maar zijn met ingang van het seizoen 2019/2020 verhuisd naar Kulturhus de Nieuwehof.
De heren spelen 2e klas NEVOBO competitie.

Heren 1 Actief '81

Heren 1 Actief ’81

Dames 1: door omstandigheden geen Dames 1 dit seizoen. De trainer staat nog wel klaar om bij voldoende animo voorbereidingen te treffen voor een nieuw seizoen. Dames 1 werd een aantal jaar getraind en gecoacht in de Nieuwhof door Walter Klom. De dames gaan wel verder in de recreantencompetitie, die in toernooiverband wordt gespeeld in Pannerden. Zij spelen daar nu in poule A.
De dames speelden tot 2017 in de 3e klas in de NEVOBO competitie.

Maandagavond recreanten gemengd: wordt al vele jaren in de Nieuwhof getraind door Walter Klom.
De heren van dit team spelen mee in recreanten competitie te Pannerden in Poule A.

Maandagavond herenrecreanten: vermaken zich zonder trainer. De groep houdt zichzelf goed in conditie in de Nieuwhof .
De heren spelen mee in de recreanten competitie te Pannerden in poule A en soms in B.

Heren Maandag Recreanten 2016

8 van de 9 vaste heren. Carl was op vakantie

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagavond recreanten gemengd: wordt vanaf seizoen 2016/2017 in de Nieuwhof getraind door Cor van den Hof.

Dinsdag gemengde recreanten groep

Dinsdag gemengde recreanten groep

Woensdagavond damesrecreanten: wordt in Sport Planets de Pals getraind door Albert Kooistra.
De dames spelen met 1 team in de recreanten competitie te Pannerden.

Foto-YYPP8OY3-D

Een groot deel van de groep dames van de woensdag

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdagavond recreanten gemengd: wordt sinds 2018 getraind door Walter Klom in Sport Planets De Pals .
De groep doet elk jaar mee aan het recreanten toernooi in Duiven (georganiseerd door DUREVO).

Een teamfoto volgt nog.

 

Even voorstellen:

Walter Klom, trainer van de recreanten maandagavond en woensdagavond gemengd (RGM). Staat paraat om Dames 1 weer op de rails te krijgen.

Vanaf mijn 16e (ik ben nu 58 jaar) al aan het volleyballen bij diverse verenigingen. Heb met diverse herenteams gespeeld als spelverdeler, als ook met een gemengd team 3 jaar gespeeld in de NEVOBO heren competitie toen dat tijdelijk mocht. Tijdens de jaren actief volleyballen ook trainer/coach geweest van diverse dames teams en scheidsrechter tot het 2e divisie niveau. Zo’n 17 jaar geleden begonnen om de RGM te trainen en waarin een herenteam speelt die de afgelopen jaren een aantal keer in ieder geval de regionale en soms zelfs de landelijke finale van de NEVOBO recreantencompetitie wisten te behalen. Mijn trainingen bestaan bij die groep altijd uit zelf warmlopen, warm spelen met bal, inslaan en opslaan. Tijdens de training worden aanwijzingen gegeven en tips om individueel en als groep beter te worden en lekker te kunnen spelen. Geïnteresseerden voor deze groep moeten eigenlijk al wel enige volleybal ervaring hebben.

Zo’n 4 jaar geleden begonnen aan de uitdaging om het Dames 1 team te trainen en te coachen. Door nogal wat wisselingen in de groep door verschillende omstandigheden is er elk jaar gebouwd aan het team door te trainen op individuele en team onderdelen. Dit met als inzet klasse behoud en gezelligheid. De competitie werd door-de-weeks gespeeld en de thuiswedstrijden op de trainingsavonden. Dit heeft als voordeel dat het weekend bijna altijd vrij is van volleybalverplichtingen. We zetten alles op alles om weer een damesteam op te zetten.
Het is een leuke in leeftijd variërende groep dames en naast het volleyballen worden nog enkele andere leuke activiteiten met elkaar gedaan.
Ook de onderlinge betrokkenheid naar elkaar als het persoonlijk mee en/of tegen zit wordt door mij als zeer belangrijk gevonden binnen het team.
Geïnteresseerden voor deze groep passen het beste met een 3e/2e klasse niveau.

Albert Kooistra, trainer van de dames woensdagavond groep.

Volleyballen zit in mijn genen, ik speel het al vanaf mijn 12e/13e en dat is al heel lang. Na omzwervingen door Nederland (Breda, Ermelo, Den Haag, Bovensmilde, Amsterdam, Hoorn, Arnhem) beland in Duiven waar ik een aantal jaren competitie bij Reflex heb gespeeld. Uiteindelijk overgestapt naar de recreatieve tak, maar wel met competitieve uitdagingen. Bij Reflex een tijd trainer geweest van de jongens en daar leuke resultaten mee behaald. Van huis uit spelverdeler en in een ver verleden gespeeld tegen Peter Blangé, mijn grote voorbeeld. Net iets anders gebouwd, maar niemand is perfect toch? Vanaf seizoen 2016/2017 train ik de (bijna 20) dames op de woensdagavond. Sinds 2000 ben ik lid van Actief ’81 en tot vorig jaar op de maandag- en dinsdagavond meegespeeld. Sinds de dinsdag heren naar de maandag zijn verhuisd gebruik ik de vrijgekomen avond om de dames uit de kletsmodus te krijgen met oefeningen en af en toe apenkooien.

Cor van den Hof, trainer van heren 1 en van de RGD.

Sinds de oprichting van Actief ’81 intensief volleybal gespeeld. Eerst bij de herenrecreanten, maar al snel verder gegaan bij heren 3 in de seniorencompetitie. Toen Actief ’81 begon met een meisjesteam van 14 tot 18 jaar heb ik een trainerscursus gevolgd bij de Nevobo en ben die meisjes training gaan gegeven. Helaas viel die groep na 1 jaar uit elkaar door studie en verhuizing. Toen heren 2 het team waarin ik toen speelde zonder trainer kwam te zitten, heb ik die training op mij genomen en doe dit nog steeds nu bij heren 1, die in de 2e klasse van de Nevobo-competitie spelen. Ik heb ook jarenlang dames 1 getraind, maar heb die functie een paar jaar geleden aan Walter Klom overgedragen. En nu ben ik gevraagd om RGD te gaan trainen, omdat zij zonder trainer kwamen te zitten in dit nieuwe seizoen.

Ik begin een training met een kleine warming-up om de spieren op temperatuur te brengen en los te maken. Bij heren 1 gaan we daarna een programma draaien gericht op individuele taken in het team en het verbeteren hiervan. Ook teamtraining voor blokkering, verdediging en aanval worden geregeld in het programma opgenomen om prestaties bij de competitiewedstrijden te verbeteren.

Bij de recreanten wil ik proberen met het verbeteren van de basis, het bewegen bij het volleybal en het werken aan de onderhandse en bovenhandse techniek de individuele capaciteit van de spelers naar een hoger peil te brengen. Met oefeningen die het spelinzicht verbeteren gaan we tijdens de onderlinge partijtjes werken aan de totale kwaliteit van het team om zo de spelvreugde te verhogen. Ik hoop, dat zij mij bij deze pogingen willen ondersteunen door hun enthousiasme en inzet, maar heb er wel vertrouwen in, dat dat wel gaat lukken.