Woensdag Dames

 

 

Het dames recreantenteam is door verschillende omstandigheden helaas moeten stoppen vanaf seizoen 2022-2023.

Het damesteam bestond uit een gezellige groep enthousiaste dames die onder leiding van trainer/coach Albert wekelijks met veel plezier samen een kort trainingsprogramma volgen waarna er lekker tegen elkaar wordt gespeeld. 

Omdat de groep heel hecht was bestaat er nog steeds veel contact tussen de dames. Wanneer er zich weer een grotere groep vormt komt er zeker weer een Damestraining. Voor de historie hieronder nog wat berichtjes uit het verleden. 

Nieuwsberichten:

Woensdag 15 januari hebben de dames een heerlijke avond gehad met een succesvolle afsluiting. De bitterballen mochten op tafel komen na 7 setjes winst. De promotie naar de A-poule is daardoor weer een feit en kunnen we de derby tegen het andere Damesteam van Actief ’81 weer een keer tegemoet zien. Die wedstrijd vindt plaats in Pannerden op 11 maart. Voor het wedstrijdschema en de uitslagen van de Nevobo recreantencompetitie klik hier.

Op woensdagavond 13 november bleek het een stuk beter te lopen dan in september. Marije, Wilma, Riny, Merel, Michaela, Petra en Maya speelden 4 hele leuke wedstrijden tegen Rohda en ACE (nieuw uit Doesburg). Tegen Rohda werd 1 x gelijk gespeeld en van Ace werden 3 sets gewonnen. Leuke rally’s werden afgewisseld met prima verdediging, mooie aanvallen en het onderling opvangen van elkaars foutjes. Kortom een heel leuke avond voor de speelsters, maar zeker ook voor de trainer☺.

Het team van de 13e november

25 september is er weer gespeeld om de eerste plek in de B-poule met ’t Peeske en Real. Het was niet de beste avond van de dames en met maar 1 gelijkspel in sets eindigden zij op de derde plek. Real promoveerde naar de A-poule en ’t Peeske uiteindelijk ook, zodat er in die poule weer 4 teams kunnen spelen. Op 13 november de volgende ronde.

Het seizoen 2019/2020 is na de beach weer begonnen en de regionale recreantencompetitie (4 x per seizoen) in Pannerden op de woensdagavond gaat op 25 september weer van start. Dan spelen de dames in de B-poule met ’t Peeske en Real een dubbele competitie. Dus de dames Marije, Riny, Petra, Wilma, Michaela, Merel en Jacolien gaan weer strijden om een plek in de A-poule.

Het seizoen 2018/2019 zit er weer op voor de regionale recreantencompetitie (4 x per seizoen) in Pannerden op de woensdagavond. Op 26 september speelden de dames in de B-poule met ’t Peeske en Volti 76. Tegen ’t Peeske werd twee keer gelijkgespeeld en van Volti 76 werd twee keer gewonnen. Eindresultaat: Eerste in de poule met een coëfficiënt van 1,56, ’t Peeske had 1,16. Dus de dames Leontien, Marije (ook nog eens jarig), Riny, Petra, Wilma, Michaela en Karin gaan dus de volgende ronde weer naar de A-poule.

Op 14 november was het in de A-poule erg spannend. Bijna alle wedstrijden eindigden in 1-1 dus de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Alleen de pot tegen Loil ging verloren, waardoor de dames alsnog afzakten naar de B-poule. En daar kwamen juist weer de andere dames als winnaar uit de bus. De onderlinge wedstrijd tussen Actief D1 en Actief D2 moet dus toch nog langer wachten.

Op 16 januari was de B-poule weer gevuld met 4 teams. Na eerst een 1-1 tegen ’t Peeske werden de andere twee wedstrijden (tegen Phantoms en Volti) gewonnen. Tegen de Phantoms werd het 24-16 en 21-20 door een wonderlijke bal van Merel in de allerlaatste seconde. Tegen Volti werd het twee keer 19-16, dus de dames mogen weer een poule hoger. Dit keer bleef Dames 2 ook in de A-poule dus komt er eindelijk een “clash” tussen de twee Actief recreantenteams en de trainers Walter en Albert.

De laatste speelavond in Pannerden was op 13 maart. Daar werd voor de eerste keer gespeeld tegen het andere damesteam van Actief ’81, voor het merendeel bestaande uit de ex-competitiespeelsters van Dames 1. Er werd weer gestreden voor behoud in de A-poule, maar dat is helaas niet gelukt. Dus in het seizoen 2019/2020 start het team met Michaela, Merel, Marije, Riny, Maya, Wilma en Petra weer in de B-poule. Voor het wedstrijdschema en de uitslagen van het Nevobo seizoen 2018/2019 klik hier.

Het seizoen 2017/18: op 15 november werd de tweede ronde gespeeld in de A-poule.  Leontien, Marije, Merel, Riny, Wilma, Michaela en Petra lieten zien hoe leuk het volleybalspel kan zijn. Een spannende eerste partij tegen Loil2 (de latere kampioen) ging maar krap verloren. De tweede pot (Real was de tegenstander) werd een prima overwinning met heel erg leuk spel. Tegen Loil1 bestond er wat verwarring, want het leek net alsof we tegen hetzelfde team speelden als de eerste pot. Een beetje beduusd is er wel gespeeld, maar ging de partij wel verloren. Maar handhaving was het doel en dat werd eenvoudig bereikt. Op 17 januari ging het helaas niet zoals gehoopt. Rohda uit de B/Poule bleek veel te sterk voor Francien, Merel, Maya, Leontien, Michaela, Marije en Wilma en ook de wedstrijden tegen Loil gingen verloren, dus dat betekent dat we op 14 maart weer in de B-Poule starten. Daar dachten we het andere damesteam van Actief ´81 tegen te komen, maar die zijn juist gepromoveerd naar de A-poule. Is er gelukkig toch een team van Actief vertegenwoordigd op het hoogste plan. Op 14 maart was de laatste ronde in Pannerden, waarin na een paar leuke wedstrijden handhaving in de B-poule werd gerealiseerd.